Ciuperca unghiilor de la picioare: 5 remedii naturale

Micoza unghiilor, cunoscută și sub numele de onicomicoză, afectează cele mai umede zone ale corpului, ducând la apariția unor pete verzui și provocând îngroșarea și deteriorarea unghiilor. Prevalentă în special în rândul persoanelor care fac sport și care frecventează medii umede, cum ar fi vestiarele sau piscinele, onicomicoza afectează în principal picioarele, o zonă a corpului care reține multă umiditate, mai ales după ce fac exerciții fizice. Ca urmare, unghiile încep să se deterioreze până când, în cele mai grave cazuri, cad sau trebuie îndepărtate chirurgical; de aceea, este indicat să se intervină rapid pentru a rezolva problema, combătând ciuperca în stadiile inițiale de dezvoltare.

5 remedii narturale pentru a combate onicomicoza în stadiile sale incipiente

Pot fi adoptate remedii naturale simple pentru a interveni în stadiile incipiente ale onicomicozei: să analizăm 5 dintre ele.

  1. Uleiul esențial de lavandă

Acest ulei poate fi aplicat direct pe unghia afectată, câteva picături pure aplicate o dată sau de două ori pe zi sunt suficiente. O alternativă la aplicarea directă este o baie de picioare, diluând 4 până la 5 picături de ulei esențial de lavandă cu o lingură de bicarbonat de sodiu în apă călduță.

  1. Ulei de arbore de ceai

Derivat din Melaleuca Alternifolia, acest ulei are mai multe funcții, printre care cea antifungică și antibacteriană: este, așadar, o soluție ideală pentru a combate ciuperca unghiilor, chiar și preventiv; este suficient să adăugăm câteva picături de ulei în gelul de duș cu care ne spălăm mâinile și picioarele, trecându-l meticulos pe fiecare punct al extremităților afectate. Alternativ, ca și în cazul uleiului de lavandă, 2/3 picături pot fi aplicate direct pe unghii, de mai multe ori pe zi.

  1. Bicarbonat de sodiu

Un remediu foarte simplu, dar cu adevărat eficient împotriva micozelor, mai ales în faza de prevenție. Pe lângă clasicul pediluviu curativ (pentru care se dizolvă o lingură de bicarbonat de sodiu în apă fierbinte), se poate face un amalgam de bicarbonat de sodiu și apă pe care se aplică pe zona afectată ca o compresă, repetând acest lucru de 3 sau 4 ori pe zi.

  1. Oțet

Un remediu clasic al bunicii, pentru a combate micoza, este suficient să vă înmuiați picioarele timp de 15 minute într-un lighean umplut o treime cu oțet (de vin sau de mere), iar restul cu apă.

  1. Sare și lămâie

Cunoscute pentru proprietățile lor dezinfectante, sarea și lămâia sunt foarte utile în combaterea onicomicozei. Ele pot fi folosite și separat, sarea poate fi dizolvată în apă caldă și folosită pentru a spăla picioarele afectate de ciupercă, în timp ce lămâia poate fi aplicată direct pe ciupercă, lăsând-o să acționeze câteva minute, totul urmând a fi repetat de mai multe ori pe zi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *